Monday, September 3, 2012

Budaya pijak dah jadi budaya.....


Budaya memijak gambar pemimpin ni dah membarah dikalangan penyokong politik, baik puak BN atau puak PR. Budaya ni dah menjangkiti puak2 NGO. Kenapa terjadi? Mungkin disebabkan rasa benci meluap2, sakit hati, tak puashati atau sebab lain. Biasanya memijak gambar seseorang tak kiralah apa pun statusnya adalah dikira menghina.
Apabila gambar PM dipijak dikira satu kesalahan dan akan ada siasatan oleh pihak berkuasa sebab PM adalah seorang pemimpin BN, bagaimana pulak puak PR? bukankah gambar yang dipijak dan dikencing itu juga gambar seorang pemimpin? Tak sama ke pemimpin BN dengan pemimpin PR? Masing2 puak ada rasa sensitiviti sendiri, kalau pemimpin kita, kita tak sanggup tengok ia dihina adalah lebih baik kita menahan diri dari melakukan hal yang demikian. Sekarang ni...siapa yang ajar siapa.....contoh dah ada...fikir laa sendiri...
Bagi aku puak PR perlu lebih berdedikasi dan bersabar kalau Perkasa cuba provok puak PR boleh sabar takkan gambar sekeping beria2 nak tunjuk jaguh. Apapun dah sama2 kena patutnya bermuhasabahlaa bukan guna kuasa nak selesaikan masalah.....No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...