Sunday, September 23, 2012

Sungai menjadi merah......adakah satu petanda..?China - Penduduk bandar China menjadi bingung selepas menyaksikan sendiri kebenaran dimana sungai Yantze, yang berjalan melalui bandar barat di China, bertukar secara drastik akan perubahan warna air sungai dari biru laut ke warna oren kemerahan. 


Perairan dimana Sungai Yantze bertemu Sungai Jialin menjadi merah telah mula menapis ke dalam sungai yang lain. Namun perubahan itu tidak membawa sebarang ketakutan kepada nelayan untuk terus menjalankan perniagaan harian mereka walaupun pihak pegawai sedang menyiasat punca warna yang berlaku. 

Sampel air telah dikumpulkan dan mendapati perubahan ketara warna air sungai ini adalah amat sukar untuk di pulihkan semula. Walaupun puncanya masih belum dapat ditentukan, namun ini bukanlah kali pertama air sungai di China telah bertukar menjadi warna merah.

Pada Disember lepas, Sungai Jian di bandar Luoyang, di utara wilayah Henan, bertukar merah selepas menjadi tercemar oleh pewarna kuat. Pewarna tersebut telah dibuang ke dalam rangkaian saliran ribut di bandar ini oleh dua bengkel haram pewarna. Pegawai telah menyerbu dan menutup kilang mereka serta merta selepas kejadian itu.


Menurut kepada bab 16, ayat 4 buku petunjuk Alkitab, salah satu petanda kiamat adalah bermaksud "Akan menjadi Malaikat mencurah mangkuk ke dalam sungai, menukarkan mereka ke dalam darah". Injil.

Manakala melalui kitab dan hadis di dalam Al-Quran pula memang terdapat banyak yang menceritakan tentang petanda-petanda akhir zaman yang boleh di kaji oleh anda. -Sumber

sumber;suraual-ikhwan


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...